2008. december 12., péntek


Piszok hideg volt amikor elindultunk... hideg volt és nagyon korán. Tervbe és útba vettük Bécset, Prágát és Pozsonyt.
Bécsbe érve a külső hőmérséklet szinte semmit sem változott. Hűvös szél susogott, de nem tántorított el minket a célunktól, Bécs utcáinak legfőképpen a Mariahilfer Straße és a karácsonyi CSODA vásár bevételétől. Szerény személyem csalódott ebben a nagy hírben forgatott karácsonyi shoppinggyárban. Mert az elképzeléseimben a képek, az elbeszélések, a cikkek alapján puncsillatos, kürtöskalácsos, sültgesztenyés, fényes, csillógó, jó kedvű mézeskalácsházikók álltak egymás mellett, kevés hóval a tetőkön, mosolygós eladókkal és vásárlókkal, ehelyett kaptam egy Váci utcát ahol bankokkal, luxusüzletekkel és sexshopokkal sormintába pakolt butikok sorakoznak. Megviselt arcú eladók és vásárlók, sehol egy csilingelő karácsonyi dallam. Zene, zsongás, karácsonyi lélekmelegedés nélkül így is jó pár órát töltöttünk el itt. Sajnos már sötétedett és parkolóhely sem akadt így nem sikerült lencsevégre kapnom a nagynevű Hundertwasserházat.
Elindultunk Prága felé, elfoglaltuk a szálllásunkat és mint akiket fejbe lőttek el is aludtunk. Így az éjszakai sétából nem lett semmi. Másnap Prága utcái kerültek lábaink alá. Megcsodáltuk a várost, átsétáltunk a Károly hídon, morogtunk a Reserved parkolók miatt. Idő és parkolóhely hiányában itt sem sikerült lefotóznom a város egyik nevezetességét, az Orloj órát.
A parkolóhelyek kutatásával jól elment az idő ezért Pozsonyra ezen a hétvégén már nem jutott idő.
Majd legközelebb...de akkor már remélem a nap nem csak sütni fog hanem melegíteni is.
Azért mindent összevetve jó kis túra volt ez. Ajánlom másoknak is, csak ne legyenek nagy elvárásai az adventi vásárral kapcsolatban.
Szépeket!

Nincsenek megjegyzések: