2007. október 8., hétfő

A változtatás jogát fenntartjuk!







A pozitív gondolkodás jó dolog. Nehéz elérni és szinten tartani, azonban meglehetősen könnyű meghasonlani benne..pffff…..igen vékony a jég. Bár eléréséhez pusztán tiszta fejre van szükség.
Teendő tehát!?
Pucold ki ami nem kell már! A régi nem használt holmikat, a nyomasztó gondolatokat.
Változások sorát indítod el magadban, és az életedben azzal, ha egy egy haszontalan holmit kivágsz.
S mint tudjuk minden kezdet nehéz, a legegyszerűbb és leghétköznapibb módszert ajánlom kezdő lépésnek. A fürdőkádat tele kell tölteni gőzölgő vízzel, beleborítani egy kis habfürdőt, hogy tornyozzon benne a hab, és belemerülni egy két órára. Csak magunkkal foglakozni, ne neszeljen senki körülöttünk, fontos munkában vagyunk!
Mikor már igazán csend van körülöttünk neki láthatunk szelektálni….de elő kell szedni mindent! Nincs olyan, hogy „ez még jó lehet valamire.”
Régi?! Régi! Nem használt?! Nem használt! Akkor kukába vele, mert amíg a régit tároljuk addig az újnak nincs helye.
Szóval ki velük!
Gondoljuk végig hány kimondatlan mondat, gondolat nyugtalankodik fejünkben. Ki kell mondani! Meg kell szabadulni tőlük! Akkor nem nyomnak tovább. S bár meglehet az őszinteség pofán fog csapni, vagy a szemben álló személy hitetlenkedik, hogy hülyeségeket beszélünk. Nem baj! Nem magyarázkodni, hanem közölni jöttünk!
A változás nem mindig rossz. Sőt! Mint már megjegyeztem egy aprócska változás egész sorozatot von magával.


Persze egy magamfajta dispozofóbiás embernek nem könnyű válogatásba bonyolódni a jól összegyűjtögetett mindenekből…de rám tört a muszáj!Mert, úgy érzetem elfogyott a tárhely. Pedig azt mondták egy életre szól…nahh…nem szabad ám ilyeneknek bedőlni..még garanciát sem adtak rá….
Erre legjobb példa, hogy amikor fényképezőgépemet vettem és a memória kártyák között válogattam mohón, 1 gigásat vegyek vagy nagyobbat, az eladó azt mondta a 10 gigásra, hogy életem végéig nem tudnám telepakolni képekkel legnagyobb felbontással sem… végül vettem egy 1 gigásat gyakorlatilag 3 óra alatt tele tudom fotózni, fontosabbnál érdekesebb képekkel! Szóval az ipse nincs tisztába a gyűjtési mániások képességeivel…..nahh mindegy!


A változás egészséges! Változtatni tehát kell! Kell, hogy tovább tudjunk lépni - élni!
Az tart életben, hogy minden megváltozhat…..és ez valljuk be…eléggé megnyugtató!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Azért nem olyan könnyű az a szelektálás, minden "régi" dolog a részünk is egyben, inkább félretenni kell, nem mindent a kukába dobni. Beleragadna a tegnapi alig-öt-percig-rágott-rágóba, amire rácseppent már egyébként is egy kis narancslé ami bennmaradt a dobozában. Hát nem pocséklás?
Na meg ilyen hidegben nem a legjobb ablakot pucolni, a hatodikon pláne nem, mert ugyan minek vinném fel a hatodikra az ablakomat ha a másodikon van? És ha közben kimondom amit gondolok akkor megállít a rendőr hogy ugyan hova viszem én azt az ablakot. Nem is szeretek ablakot mosni. Tiszta ablakból szebb a naplemente. Csak jó helyre kell vinni az ablakot. Kit érdekel ha azt mondják bolond vagyok? Ők nem fogják látni, én viszont igen...