2013. augusztus 1., csütörtök

Indigó hippik négy évszakra

Egyéniség! Ezzel van tele minden címlap, cikk, kirakat, blog, facebook profil.

E G Y É N I S É G

Minden nagyon élt korú fennen hirdeti: Légy egyedi! És meg is mutatja miként. Előre gyártott EGYEDI kiegészítőkkel, vagy azok koppintásaival. Csináld magad…. csinálj magadnak olyat, amit mindenki visel…

Én mit látok mindebből a hihetetlen egyediségből?!
Minden második lány egyforma. Kirakat babának öltöznek két színben, pasztel és neon.Mindenki ugyanazt viseli, csak az egyiken kalap van a másikon nincsen.Mindenki ombre és műhajas, mert ahhoz nincs türelem és kitartás, hogy megnövesszétek a hajatokat, egyszerűbb megvenni. Mindenki 'szélfújta' és ’nap’SZOLI barnított, mert ugye strandra csak fotózkodni, meg stíröltetni járnak. Ugyanolyan TRENDI telefonról osztják meg éltes korrukra utaló életigazságaikat. Amiket nagyon igaznak hisznek, azonban nagyon nem tudnak megélni. Starbucksban kávéznak 16 évesen, mert az menő, és az egész nyarat végig lógják a haverokkal, jobbára a facebookon, vagy egy piáldában, vagy egyszerre. Csak azért mennek el valahova, hogy a hely hatalmas mosdójának tükrében önportrét készítsenek EGYEDIEN!!! /Mert ugye SOHA senki még előttük, egyszer sem…/ amire természetesen idvezült mosollyal várják, a nyilvánvalóan nem a mosdó csempéi közt feszülő fugának szóló like-okat. Szánalmas egyenségüket nem felismerve raknak ki képet és idézetet különcségükről. Egymásután, egymástól.... Hibásan. Nyelvtanilag helytelenül. Mert még arra sincs önségük, hogy ne csak lemásolják másokét, hanem utána is olvassanak. Vagy éppen fricskásan angolul… mert ugye, magyarul nem tud rendesen, de az menő ha angolul írja ki a gondolatait. Pucsítós, cicikidobós, seruhákban készült képek mellé írt ’könyörgésekkel’ kérik számon a nem kapott tiszteletet és megbecsülést. És sírnak, hogy csak arra kellenek…Ha csak egyszer is végig gondolnátok mit is jelent az a mondat: MINDENKIT ARRA KELL HASZNÁLNI, AMIRE VALÓ!



Indigó hippik vagytok, minden évben…. évszakban újjak, és mégis egytől egyig ugyanazok. És nem veszitek észre, hogy nem kellene pláza wc a fotózkodáshoz, elég lenne a fejeteket kivenni a hihetetlenül EGYEDI önértékelésetekből és meglátnátok, hogy 12 - 1 tucat magatok jönne veletek szemben. És akkor már kevésbé antiszociálisan, önelégült, egoista önfotókat kellene mutogatnotok.




Csodálom, hogy még nem árulnak raklap számra úton-útfélen százszorszép koszorút, mert akkor már mindenkinek lenne a fején, és persze lenne DIY - művészies fekete-fehér, meg fonott, és szőtt, és papír, és műanyag…. mindenkinek.  
Jó dolog ’össze’ tartozni… csak éppen az veszik el, ami az egyediség lényege lenne… az EGYED maga!

Nincsenek megjegyzések: